زندان سلیمان؛ زندانی مخوف و اسرارآمیز در ایران

مجله زیگوکمپ » زندان سلیمان؛ زندانی مخوف و اسرارآمیز در ایران
زندان سلیمان؛ زندانی مخوف و اسرارآمیز در ایران
زندان سلیمان

اگر از شنیدن افسانه‌های ترسناک وحشتی ندارید و برای کمی هیجان آماده‌اید، بگذارید سری به زندان هولناک دیو یا زندان سلیمان بزنیم. این سیاه‌چاله درنزدیکی تخت سلیمان تکاب قرار دارد و سال‌هاست سنگینی یک نفرین را در دل خود حمل می‌کند. در این مقاله زیگوکمپ سری به زندان سلیمان زدیم.

زندان سلیمان کجاست؟

 در سه کیلومتری غرب تخت سلیمان در آذربایجان غربی، کوهی به ارتفاع حدود 100 متر واقع شده است که شکل و شمایل عجیبی دارد و به زندان دیو یا زندان سلیمان معروف است. میان این کوه تهی است و حفره‌ای بسیار عمیق و وهم انگیز به عمق بیش از 80 متر با دهانه حدودا 65 در آن وجود دارد.

این حفره طی هزاران سال از رسوبات کانی‌ها در آب به وجود آمده است. آثار بنایی سنگی با ملات ساروج را در بالای کوه و در اطراف دهانه خواهید دید. بنایی که در درون خود سیاه چاله‌ای را پنهان می‌کرده است. درون سیاه چاله به هیچ وجه به بیرون راه ندارد و اگر کسی به درون آن پا بگذارد، خواهد مرد.

داستان اسرار آمیز زندان

اما چرا نام این کوه منتسب به حضرت سلیمان است؟

مردم محلی می‌گویند که حضرت سلیمان برای مجازات دیو‌هایی که از او نافرمانی کرده بودند، آن‌ها را به درون این سیاه‌چاله انداخته و زندانی کرده، سپس بنایی برای محافظت از این زندان در بالای آن ساخته است.

دیو درون سیاه چاله همان دیوی است که از حضرت سلیمان انگشتری دارای نشان و نام اعظم الهی را ربوده بود. این دیو، اکنون آنقدر خطرناک و خشمگین است که از دهانش گاز‌های سمی و بخار بیرون می‌دهد و اگر کسی پا به درون این سیاه چاله بگذارد توسط این دیو کشته می‌شود. به همین دلیل علت نام این کوه را زندان سلیمان یا زندان دیو گذاشته‌اند.

بنای تاریخی که بر بالای این کوه ساخته شده است مربوط به دوران ساسانی است و محلی برای قربانی به حساب می‌آمده است. انسان‌های باستان با دیدن کوهی که از دهانه آن جوی‌های آبی روان بوده است به شگفتی می‌آمدند و آن را طبیعتی مقدس بر می‌شماردند. برای آن احترام قائل بودند و به همین دلیل بر بالای آن مکانی برای پرستش می‌ساختند. اگر شما نیز بر بالای دهانه این کوه بایستید، عظمت آن و کوچکی شما رد مقابلش، آدرنالینتان را بالا خواهد برد.

زندان سلیمان

دلیل ایجاد حفره

بر خلاف دیگر کوه‌های آتشفشانی که حفره‌ای در قله خود دارند که از آن دود بلند می‌شود و یا سنگ‌های تشکیل دهنده آن‌ها از نوع آذرین و دگرگونی است، کوه زندان دیو یا زندان سلیمان از سنگ‌های رسوبی به وجود آمده است. شاید با خود بپرسید که در چنین ارتفاعی وجود سنگ‌های رسوبی و کوه از چه دریایی به وجود آمده است؟ باید به شما پاسخ دهیم که هیچ دریایی!

در واقع دانشمندان بر اساس مشاهداتی که در این کوه و اطراف آن داشته اند به این نتیجه رسیده اند که تنها چشمه‌ای کوچک باعث به وجود آمدن چنین کوهی با این ارتفاع شده است. در شکل گیری این کوه هیچ دریا یا عامل دیگری نقش نداشته است که رسوبات خود را به چنین شکلی در بیاورد.

در حقیقت، چشمه‌ای در این منطقه وجود داشته و دارد که در ابتدا باعث ایجاد دریاچه‌ای همانند دریاچه تخت سلیمان شده است. آب این دریاچه پر از املاح و گوگرد بوده است. به مرور زمان، املاح در این دریاچه ته نشین شده و به حالت رسوبی در آمده است.

این فرآیند در طی هزاران سال باعث بالا آمدن رسوبات دریاچه و شکل گیری کوهی شده است که درون خود حفره‌ای دارد. کم کم دریاچه خشک شده و هم اکنون در درون کوه می‌توان آثار این چشمه را مشاهده کرد.

مراقب باشید اسیر این زندان نشوید!

اگر به بالای کوه بروید و جزء انسان‌های شجاع، صخره نورد و البته محتاطی باشید که به درون حفره نگاه می‌کنند، شاید بتوانید چشمه‌های گازدار و بخارات گاز درون حفره را مشاهده کنید. اگر قصد دیدن درون حفره را دارید، حتماً با ایمنی کامل این کار را انجام دهید.

زندان سلیمان

جای مطمئنی بایستید و سعی کنید که به جای خم شدن بر روی دهانه و مشاهده درون آن از امکانات تکنولوژی استفاده کرده و درون آن را ببینید. اگر گوشی موبایل دارید، با مونوپاد خود از درون حفره عکس یا فیلم بگیرید.

با انجام این اقدامات ایمنی می‌توانید از دیدن چنین جاذبه‌ای طبیعی در دل دشتی سرسبز لذت ببرید. این مکان یکی از جاذبه‌های طبیعی برای صخره نوردان و کوه نوردان نیز می‌باشد. در اطراف کوه نیز چشمه‌های طبیعی گوگردی فراوانی را خواهید دید که اکثر آن‌ها خاصیت درمانی دارند.

کوه زندان سلیمان یا زندان دیو به عنوان اولین اثر طبیعی آذربایجان غربی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. در حدود دهه ۶۰ میلادی یک هیأت باستان شناس و محقق آلمانی برای کشف درون زندان دیو یا زندان سلیمان از سمت شمال شرقی کوه به درون آن نقب زدند که پس از اتمام کار‌های تحقیقاتی، در نهایت این ورودی مسدود شد.

نزدیکی این اثر طبیعی ملی به مجموعه میراث جهانی تخت سلیمان و قرار گرفتن در حریم این مجموعه باعث دسترسی آسان و بازدید فراوان گردشگران از آن شده است.

همچین وجود داستان‌های حضرت سلیمان و دیوها، دیدن این جاذبه را هیجان انگیزتر کرده است. اگر از دیدن آثار طبیعی به وجد می‌آیید و کوه پیمایی را دوست دارید، دیدن این کوه را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

https://mag.zigocamp.com/post/529
امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *